13.06.2023.

06:47

Foto: Tanjug/AP

Sport

URNEBESNA JOKIĆEVA KONFERENCIJA! Zatražio više slobodnih dana, ZATIM HTEO DA POKAŽE NOVAKOVU PORUKU, ALI...

Odmah na početku priznao je da je od svog trenera Majkla Melouna tražio veći broj slobodnih dana posle ovog podviga.

- Pitao sam trenera da me pusti malo više, da imam više slobodnih dana da bih se bolje spremio za novu sezonu. Osetio sam neku drugačiju energiju na početku sezone, ja nisam optimista, ali to mi je dalo motivaciju da možemo da uradimo nešto veliko ove sezone - rekao je Nikola Jokić.

Pričao je zatim o tome kako se tim Nagetsa gradio kroz sve ove sezone.

- Ja sam tu od kad sam imao 20 godina, Marej je imao 20. Morate da budete strpljivi ako želite nešto veliko, Džamal je bio povređen, ali to je proces koji moraš da osetiš, nema prečica, ovo je putovanje i srećan sam da sam deo putovanja - istakao je Jokić-

Imao je zanimljiv odgovor na to kako se trenutno oseća.

Moram da odem kući. Uspeli smo u našem poslu, osvojili smo, neverovatan je osećaj, ali nije sve na svetu. Želeli smo, ali to nije najvažnija stvar, ima mnogo drugih stvari koje volim da radim, ali to je normalno. Ne vole svi svoj posao, ili lažu. Ali dobar je osećaj kada uradite nešto u šta nije niko verovao, osim nas, to je specijalno - istakao je Jokić, koji je potom pričao i o svojoj porodici koja mu daje podršku.

Odavno je jasno da je podrška porodice Jokiću najbitnija.

- Nije samo ćerka, već i žena, braća, nekada smo svi živeli zajedno, oni su ljudi koji mi mnogo znači, bez njih ne bih bio ovakva osoba  - kazao je on.

Želeo je Jokić da pročita Đokovićevu poruku, ipak nije mu pošlo za rukom.

- Pročitaću njegovu poruku. Aaaa ne, ima previše poruka, isključiću telefo - rekao je kroz smeh on i istakao da je ponosan što je doprineo srpskom sportu.

Nastavio je zatim sa hvalospevima na račun Novaka.

 Sport je nešto što je u Srbiji posebno. Imamo Novaka, koji je verovatno najbolji ikada, Novak je za nas najbolji ikada, sada imamo NBA šampiona, veoma je dobar osećaj biti Srbin sada - zaključio je Jokić.