Autor: Informer.rs

13.06.2023.

10:24

Foto: AP PHOTO

Sport

MAJK MELOUN OBOŽAVA SVE JOKIĆE! Nikola je veliki čovek, a njegova porodica je predivna

Uspeo je Majk Meloun (51) da donese prvu titulu u Kolorado, pao je Majami u velikom finalu (4:1 u pobedama), a nakon pete utakmice usledilo je i veliko slavlje (94:89).

Kormilar Nagetsa je u jednom momentu završio čak i na rukama Jokićeve starije braće - Nemanje i Strahinje, koji su ga bacali uvis, a potom izgrlili i izljubili. Poznato je da američki stručnjak sa Nikolom ima prisan odnos, upoznao je celu njegovu familiju, a dolazio je čak i u Sombor da mu lično preda MVP nagradu.

Informer

 

I sada je posebno naglasio učinak srpskog asa, sve ono što radi na terenu, ali i van njega.

- Možete Jokića da gledate na dva načina. Prvo, kao košarkaša, dvostrukog MVP-ja, pa najboljeg u finalu plej-ofa, osvajača titule, zbog svega što radi na parketu... Ipak, ono drugo je za mene mnogo bitnije, kako ga vidite van terena. Njegov odnos sa roditeljima u Somboru, braćom, suprugom i ćerkom ovde je prelep. Oni su divna porodica, sa kojom sam se jako zbližio. Nikola se i posle pobede nad Majamijem ponašao kao da je to samo još jedna utakmica. Uspeh ga nije promenio, niti će, jer to nije u njegovoj prirodi - rekao je Meloun.

Informer

 

On je posebno naglasio ljudske kvalitete našeg reprezentativca, sa kojim sarađuje od 2015. godine.
- Obožavam Nikolu. To je osam godina ljubavi, prošli smo kroz mnogo toga. Samo da svi ostanemo na kursu i izazovemo sebe, da zajedno postanemo bolji, ali i pojedinačno. Sjajno je biti sa takvim, istorijskim igračem koji je još bolja osoba, a to iskreno kažem. Ovo nije govor trenera. Jokić je veliki, veliki čovek - poručio je Meloun.

Trener Denvera je novinarima otkrio i kako je spavao uoči petog meča sa Majamijem.

- Kao beba. Budio sam se na svaka dva sata i plakao - priznao je Meloun.

Informer

 

Za kraj, Amerikanac je poslao jasnu poruku svima.

- Nisam zadovoljni sa jednom titulom. Želimo više. Sledeći korak posle je da stvorimo dinastiju - zaključio je Meloun.