13.06.2023.

13:46

Foto: printscreen/profimedia

Sport

CELA PLANETA PRIČA O SRBINU! Strani mediji hvale Jokića, Španci mu se dive, a Hrvati klanjaju!

Niko nije mogao da ostane imun na ono što je srpski košarkaš prikazao tokom cele sezone, a pogotovo tokom plej-ofa. Oborio je sjajni centar mnogobrojne rekorde, pomerio granice i na kraju zasluženo dobio i priznanje MVP-ja finalne serije.

Zbog toga svetska štampa bruji o našem reprezentativcu, u prvi plan ističu njegove brojke, ali i sve ono što je usledilo nakon osvajanja prstena. Slavlje sa suprugom, ćerkicom i braćom, šou koji je pravio na konferenciji za medije, polivanje saigrača pivom, uskakanje u bazen, muzički performans u svlačionici...

Informer

 

Španska "Marka" je uspeh Nagetsa objasnila naslovom: "Veliki trik Džokera", navodeći da je Jokić zasluženo MVP finala.

"Džoker je kralj. Denver je šampion NBA, a Nikola je uzeo glavnu nagradu, onu koja ga upisuje u istoriju. Uništio je Majami. Niko nikada nije uradio ono što je Jokić - ukupno 600 poena, 269 skokova i 190 skokova u plej-ofu. To je realnost. On je totalni i apsolutni vladar na terenu, pravi NBA jednorog. Na pravom je putu da postane najbolji i najjedinstveniji igrač u istoriji košarke", piše ugledna Marka.

Informer

 

Katalonski "Mundo Deportivo" je u prvi plan istakao dominaciju Srba: "Jokić i Đoković čine Srbiju svetskim epicentrom sporta", dok je italijanska "Gazeta delo sport" fenomenalnog Somborca opisala rečima: "Ovaj plej-of je prošao u Jokićevom znaku, postao je legenda".

Popularni Džoker je najniže draftovani igrač sa titulom najkorisnijeg u finalnoj seriji, pošto je u proseku beležio 30,8 poena i 13,5 skokova. Američki "Njujork post" tvrdi da je Nikola dostigao novi nivo veličine, dok je "ESPN" napravio osvrt na Jokićev put u Denveru od 2015. godine.

Informer

 

Pohvale su stigle i iz komšiluka. Hrvatski portal "Index" je naglasio da se "Amerikanci sada klanjaju fenomenalnom Srbinu", dok je "24sata.hr" otišao do Sombora i napravio reportažu o Jokiću, kao i intervju sa njegovim ocem Branislavom.

Na kraju, da još jednom podsetimo, na putu do prstena najbolja svetska "petica" uradio je sledeće:

* 600 poena, 269 skokova i 190 skokova u plej-ofu
* najviše tripl-dablova u plej-ofu (10)
* prvi igrač sa 500 poena, 200 skokova i 100 asistencija u plej-ofu jedne sezone
* prvi sa 250 skokova i 150 asistencija u plej-ofu jedne sezone
* prvi sa 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija u utakmici finala