Autor: Informer.rs

14.06.2023.

12:25

Foto: Reuters

Sport

SPEKTAKULARNA IZJAVA O JOKIĆU! Nadmašio je SVE, Nikolin najveći HEJTER ĆUTI I SLUŠA (VIDEO)

Malo ko je verovao u Nikolu Jokića kada je pre osam godina kročio u NBA ligu, ali je gorostas iz Sombora uspeo da demantuje sve kritičare. Srpski centar postao je dvostruki MVP, juče je osvojio titulu sa Denver Nagetsima, a nakon što je podigao trofej proglašen je i MVP-em finala. 

Hvalospevi na račun srpskog centra stižu sa svih strana. Bivši košarkaš i aktuelni analitičar uglednog američkog ESPN-a, Ričard Džeferson, objavio je svoju analizu nakon odigranog finala NBA lige. 

- Jokić je Kevin Durent u postizanju poena, Medžik Džonson u asistencijama i Tim Dankan u skokovima - rekao je Džeferson. 

Nikola Jokić je na ukupno 20 mečeva u ovogodišnjem plej-ofu beležio 30 poena, 13,5 skokova i 9,5 asistencija. Popularni "Džoker" postao je prvi igrač u istoriji plej-ofa koji je bio lider u ukupnim poenima, skokovima i asistencijama!

Kevin Durent je kao MVP finala proslečno beležio 28.5 poena, dakle, Nikola Jokić ga je pretekao. Medžik Džonson je imao 9.4 asistencije, u svojoj najboljoj plej-of sezoni, srpski centar ga je nadmašio, Tim Dankan je u svojoj prvom MVP sezoni u finalu beležio 11.5 skokova, pa je i u tom segmentu centar Denvera bolji. 

Za kraj, Nikola Jokić je nadmašio i jednog od najboljih šutera svih vremena - Stefa Karija. As Golden Stejta je bio MVP finala u sezoni u kojoj je u šutu za tri poena imao prosek od 39.7, dok je Jokić na 46.1. 

Dok je Džeferson iznosio ove podatke, njegov kolega u studiju, Kendrik Perkins, nije progovorio ni reč. Možda je tako i bolje budući da je nekadašnji centar tokom čitave sezone vodio kampanju protiv Nikole Jokića, a sve u cilju MVP titule koja je na kraju završila kod Džoela Embida.