Autor: Informer.rs

16.06.2023.

09:20 >> 09:22

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Sport

UMESTO PROSLAVE - KRVAVI PIR... Dve osobe TEŠKO RANJENE u pucnjavi tokom parade DENVERA! (VIDEO)

Trebala je šampionska parada Nagetsa da bude događaj za pamćenje u Denveru, ali se sve vrlo brzo pretvorilo u horor. Jedan od policijskih oficira doživeo je tešku povredu nakon što je na njega naletelo vatrogasno vozilo, a da stvar po Kolorado bude gora - to nije kraj! 

Naime, kako prenosi "9news" tokom parade novih NBA šampiona predvođenih Nikolom Jokiće došlo je do pucnjave u kojoj su povređene dve osobe. Incident se dogodio na području 17. ulice i ulice Kertis u centru Denvera pred kraj proslave.

Jedna od svedokinja incidenta rekla je da je prvo došlo do rasprave nakon čega je jedan od aktera izvadio pištolju i pucao. Žrtve su u teškom i kritičnom stanju, ali iz policije prenose da pucnjava nema veze sa paradom. 

Informer

- Verujemo da incident nije imao veze sa paradom i događajima oko toga. Kao što je gradonačelnik rekao, imamo mnogo naoružanih pojedinaca koji se ponašaju neodgovorno u našoj zajednici - rekao je Ron Tomas, šef policije. 

Šampionskoj paradi Denver Nagetsa prisustvovalo je oko milion ljudi, a čitav događaj obezbeđivao je veliki broj policajaca. Među njima bili su i američki specijalci poznati kao SWAT, a Ron Tomas dodao je da su dve osobe uhapšene zbog neleganog posedovanja oružja. Ubrzo su Džamal Marej i Nikola Jokić evakuisani.