Autor: Informer.rs

16.06.2023.

10:30

Foto: EPA

Sport

KAKVA ŽIVOTNA PRIČA JOKIĆEVOG SAIGRAČA! Imao operaciju na srcu, pa sa 36 godina osvojio NBA PRSTEN

Džef Grin je tako postao tek 15. košarkaš u istoriji NBA lige stariji od 35 godina koji je podigao pehar namenjen šampionu. Za to najviše može da zahvali Nikoli Jokiću, koji je maltene sam nosio Nagetse na leđima do prve titule.

Grin za 16 godina profesionalne NBA karijere nije uspeo da dođe do prstena. Igrao je za nekadašnji Sijetl, a potom za Boston, Memfis, Los Anđeles Kliperse, Orlando, Klivlend, Vašington, Jutu, Hjuston, Bruklin i na kraju za Denver, gde je došao pre dve godine.

Informer

Grin (broj 32) zajedno sa Jokićem zaustavlja Dejvisa

Kako sam kaže, svako jutro kada se probudi pogleda ožiljak koji ima na grudima, a koji ga podseća na operaciju. Tada je, igrajući za Boston, na rutinskom pregledu ustanovljeno da ima srčanu aneurizmu.

- Doktori su mi rekli da mi se tkivo oko srca cepa. Bog me pogledao, jer me je poslao na operaciju. Svako jutro kada se probudim i svako veče pre nego što odem u krevet, pogledam svoj ožiljak i zahvalim se bogu. Zbog toga što mi je dao šansu da nastavim da živim, da igarm i dišem - govorio je Džef Grin.

Nikola Jokić je nakon osvojene titule posebno izdvojio Grina i još dvojicu igrača koji nisu imali toliko bitnu ulogu u osvajanju titule.

- Srećan sam zbog svih, zaista. Zbog veterana Deandrea Džordana, Džefa Grina, Iša Smita. Majkl Porter je imao tri operacije pre nego što je počeo da doprinosi. Svi smo znali za šta je sposoban. Kentejvijus Kodvel-Poup, Braus Braun, Kristijan Braun, zaista svi redom - pričao je Jokić.