Autor: Informer.rs

16.06.2023.

11:04

Foto: Tanjug/AP

Sport

JOKIĆ? NIJE BIO POTENCIJAL! Američki STRUČNJAK iskreno o NIKOLI! (VIDEO)

Osvojio je Nikola Jokić dve uzastopne MVP titule, optuživali su ga da nabija statistiku i ne igra za tim. Ove sezone, igrao je još bolje nego u prethodne dve, ali mu nisu dali MVP priznanje. Nije mario "Džoker" za to, naprotiv, odveo je svoje Denver Nagetse do prve titule u istoriji franšize, a onda apsolutno zasluženo poneo trofej MVP-a finala. 

Mnogo igrača je kroz istoriju sporta osporavano, ali utisak je niko kao Nikola Jokić. Naravno, njegovih kritičara je sve manje pa je tako počeo da ga hvali i Mark Džekson koji ga nije stavio u "top 5" tokom glasanja za MVP-a!? Ima i onih koji su, navodno, oduvek znali da u gorostasu iz Sombora leži prava zver. 

Ipak, čini se da je najbolji opis dao Džonatan Đivoni, američki bloger sa sajta "Draft Express" koji je uporedio partije Nikole Jokića ove sezone sa onima sa početka karijere. Srpski centar biran je kao 41. pik na draftu 2014. godine, a u prvoj NBA sezoni beležio je 10 poena, sedam skokova i 2,4 asistencije.

- Jokić je ulazio tada sa klupe. Nisu ga gledali kao potencijala najvišeg ranga u Evropi u tom momentu. Ubacivao je sedam poena prosečno i 41 posto sa linije za slobodna bacanja. Igrač kog gledamo danas je nešto potpuno drugačije od onoga što smo videli tada. Na vrlo malim uzorcima se video njegov osećaj za igru, instinkti, inteligencija, rad nogu, nadmoć u skoku, to kako odigra u svom ritmu. Vrlo male doze - rekao je Điovani za "ESPN". 

Da je Nikola Jokić bio i ostao potencijal najvišeg ranga sada je jasno svima.