Autor: Informer.rs

21.06.2023.

19:05

Foto: Tanjug/AP

Sport

RASPADA SE ŠAMPIONSKI TIM: Denver ostaje bez ČOVEKA ODLUKE u finalu!

Osvojili su Denver Nagetsi prvu šampionsku titulu u istoriji franšize. Nikola Jokić predvodio je tim iz Kolorada do prstena u NBA ligi, a samo deset dana nakon proslave na ulicama Denvera počelo je osipanje šampionske generacije. Kako prenose američki mediji prvi je sidro podigao Brus Braun! 

Bek Denvera rešio je da odbije 6.800.000 dolara koji ga sleduju za narednu sezonu kako bi "naplatio" dobre igre tokom plej-ofa NBA lige. Brus Braun će zbog toga postati slobodan agent i imaće mogućnost da pregovara sa ostatkom lige. 

Braun je tokom prethodne sezone prosečno beležio 11,5 poena uz 4,1 skok, u poslednjoj utakmici finala dodao je 10, ali brojevi ne oslikavaju njegov doprinos istorijskom uspehu Denvera. U finalnoj seriji protiv Majamija bio je izuzetan, posebno u četvrtom meču koji je završio sa 21 poenom, od toga 11 u poslednjoj četvrtini. 

Informer

Zanimljivo, prilikom titule Brus Braun bio je jedan od najveselijih (najpijanijih). Za to je okrivio Nikolu Jokića, naravno u šali, a da razmišlja o odlasku iz Denvera bilo je jasno kada je na pitanje o budućnosti rekao kako jedino planira da igra golf tokom leta. 

Brus Braun biran je kao 42. pik na draftu 2018. godine, a pre Denvera nastupao je za Detroit, Boston i Bruklin. Prethodne sezone potpisao je dvogodišnji ugovor sa Nagetsima vredan 13.000.000 dolara.