Autor: Informer.rs

10.07.2023.

10:59

Foto: Reuters

Sport

Majkl Porter: Kad sam prvi put video Jokića, pomislio sam - Šta hoće ovaj debeli

Majkl Porter džunior je jedan od "upitnih" igrača Denver Nagetsa od koga mnogo toga zavisi.

Važi za sjajnog šutera koji vrlo lako ulazi u seriju pogodaka, ali isto tako ima tendenciju da "nestane" iz utakmice i čak oteža svom timu u nekim momentima.

Informer

Majkl Porter džunior

Porter mlađi je u ligu stigao 2018. kada ga je Denver birao kao 14. pika prve runde drafta.

Tog leta, stigao je na trening kamp Nagetsa u Koloradu, ali priznaje, nije mu bilo jasno zašto je Jokić uopšte u prvoj petorci.

- To je bio moj prvi trening kamp i upoznavanje sa ekipom. Tada sam prvi put video Nikolu i nisam bio impresioniran. Pitao sam se kako Mejson Plamli nije u prvoj petorci umesto ovog debeljka. Zaista sam mislio da je Plamli u tom trenutku bolji od njega. Igrali su jedan protiv drugo i Jokić je bio nezainteresovan - priznao je Porter.

Informer

Nikola Jokić

Međutim, ubrzo mu je trenersko osoblje, zajedno sa saigračima objasnilo da je to uobičajeno.

- To je Nikola Jokić leti, sada ga ne zanima preterano sve ovo. Videćeš kada krenu prave utakmice. U stanju je da ubaci 50 poena kada god poželi - otrkiva sjajni šuter kako su ga ubedili saigrači.

Ubrzo se i sam nepoverljivi Porter džunior uverio u mogućnosti srpskog centra i ističe da se promenio i Jokićev pristup treninzima u odnosu na to vreme.

- Neprestano poboljšava i radi na svojoj igri. Kada je osvojio nagradu za MVP-ja prvi put, imao je još bolju narednu sezonu. Ove godine, mnogi će se složiti, igrao je najbolju košarku života, a dvaput je bio najkorisniji igrač u NBA ligi. Nije dozvolio da ga ta priznanja "ulenje" i to samo pokazuje disciplinu koju poseduje kao i predanost. To pokazuje koliko je ustvari "specijalan" - smatrao je Porter.

Informer

Mejson Plamli

Otkrio je da nije uvek bilo tako i da je Nikola faktički zaboravljao sve čim bi se vratio kući u Sombor.

- Ove godine je Nikola mnogo više uključen u naša timska dopisivanja. Ranije, kada se sezona završi, otišao bi u Srbiju svojim konjima i ne biste čuli ništa od njega do početka trening kampa. Ove godine je tu, barem komunikacijski - završio je Majkl Porter mlađi.