Autor: Informer.rs

25.07.2023.

19:00

Foto: EPA

Sport

Jović: Imam problem sa Batlerom jer ne voli Đokovića!

Nikola Jović je u prvoj godini u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, noseći dres Majami Hita uspeo da pokupi simpatije američke javnosti i da najavi potencijalno uspešnu tamošnju karijeru.

Informer

Nikola Jović

Postao je veliki prijatelj sa prvom zvezdom tima Džimijem Batlerom. Popularni Džimi i Nikola su često viđani zajedno, a srpski košarkaš je jednom prilikom i izjavio da je pokušavao da ubedi Batlera kako je Novak Đoković najbolji svih vremena. Upitan je da li je uspeo da promeni mišljenje Amerikanca.

Teško, teško… ne znam zašto, ali očigledno da ima nešto protiv mene. Samim tim, imam i ja problem sa njim jer ne voli Novaka - rekao je uz osmeh mladi srpski igrač.

Informer

Ne voli Novaka - Džimi Batler

Batler je čitave sezone držao Jovićevu sliku u svom ormariću što svedoči o rađanju velikog prijateljstva za kratko vreme.

Meni je Batler mnogo pomogao. Dobar je prijatelj, odličan čovek, a zatim i odličan igrač. Bilo mi je drago da delim teren sa njim, neverovatan je takmičar i sve će dati da pobedi. Van terena je jako smešan i zanimljiv - hvalio je saigrača Nikola.

Osvrnuo se i na proteklu sezonu u NBA ligi i prokomentarisao da je ubedljivo najveći utisak na njega ostavilo veliko NBA finale, ali i razgovor koji je imao sa Nikolom Jokićem i saveta koje mu je, kasnije MVP finalne serije dao.

Prvu sezonu u NBA bih nazvao uspešnom. Tek sam sada video koliko je teško doći do finala. Mi nažalost nismo uspeli da osvojimo titulu.… uspeo je drugi Nikola, koji je sjajno igrao. To je utisak i iskustvo koje neću zaboraviti. Kada smo se sastali trudili smo se da ne pričamo mnogo o košarci. Rekao mi je da se trudim - otkrio je nekadašnji košarkaš Mege.

Informer

Susret u finalu sa Nikolom Jokićem

Jović se još tokom odigravanja Letnje NBA lige stavio na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću, pa će tako konkurisati za tim koji će se boriti "za podijum" na Mundobasketu (25. avgust - 10. septembar).

Očekujem da se pokažemo u najboljem svetlu, svi se nadamo zlatnoj medalji, ali to nije lako. Prvi mi je cilj da budem među dvanaestoricom igrača koji će otputovati na Filipine. Najvažnije je da damo maksimum i kada ljudi to vide shvatiće da nam je stalo i da dajemo sve od sebe. Nadamo se medalji, ali potrebno je i malo sreće. Na Evropskom nismo imali sreće protiv Italije. Nadamo se najboljem - optimističan je Jović.

Za kraj je prokomentarisao značaj NBA Letnje lige za njegov dalji napredak u igri.

Mnogo mi je značilo što sam igrao Letnju ligu. Pogotovo posle teže povrede. To su mi bile prve utakmice u kojima sam bio potpuno zdrav. Mislim da sam pokazao neku drugu dimenziju u svojoj igri. Radio sam na telu, na košarci, i mislim da sam pokazao da mogu da igram na velikom nivou - zaključio je krilni košarkaš Majamija.