Autor: Informer.rs

03.08.2023.

14:20

Foto: Reuters ,Profimedia

Sport

Jokić, ej! Jokić! Zvezda Lejkersa oduševljena Srbinom: Najbolji je!

Dianđelo Rasel je govorio o Nikoli Jokiću u podkastu Patrika Beverlija i prisetio se poraza u finalu Zapada od Nagetsa.

- Denver ima najboljeg igrača na svetu. Imaju najboljeg košarkaša u tom timu, ne želim nikoga da uvredim, ali Jokić je trenutno najbolji košarkaš u NBA ligi. Ubedljivo- rekao je Dianđelo Rasel.

Informer

Nije krio oduševljenje Rasel kada je upitan za Nikolu.

- Jokić, ‘ej, Jokić, ovo sam rekao još pre dve godine: kako da ga čuvaš? Kako da čuvaš nekog ko ni ne želi loptu?! Ne kažem da on neće loptu, ne kažem, ali jednostavno ne mari! Da stavimo stvari u kontekst, da igra u srednjoj školi prosečno bi imao tripl-dabl jer igra igru na pravi način i kaže nešto tako jednostavno. Niko drugi ne priča takve stvari. Igraš srednjoškolsku utakmicu, pokušavaš da ubaciš 80 poena. Da ubaciš 100 poena. Ne, ovaj dečko bi imao 10, 10, 10, 10, 10 i 10 - rekao je Rasel.

Denver Nagetsi su na krilima Nikole Jokića osvojili šampionsku titulu NBA lige, a na putu do finala eliminisali su i Raselov tim iz Los Anđelesa.

Puni Srbin sada baterije za narednu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, dok nacija žali što neće imati takvog asa u ekipi koja će predstavljati našu zemlju na predstojećem Mundobasketu.