Autor: Informer.rs

14.09.2023.

06:59

Foto: Reuters

Sport

Frka u Americi! NBA liga zabranila odmor!

Američki mediji su preneli da u novoj sezoni nijedan tim ne sme da odmara više od jedne zvezde po utakmici. NBA zvezdom se smatra  svako ko je u prethodne tri sezone bio ili u nekoj od idealne petorke ili idealne defanzivne petorke ili neko ko je bio član Ol Star tima.

Ekipe sa više od jedne zvezde u timu su: Boston Seltiksi, Filadelfija Seventisiksersi, Golden Stejt Voriorsi, Los Anđeles Klipersi, Los Anđeles Lejkersi , Finiks Sansi, Sakramento Kingsi, Memfis Grizlisi, Čikago Bulsi, Klivlend Kavalirsi, Milvoki Baksi, Atlanta Hoksi, Majami Hit, Minesota Timbervulvs i Dalas Maveriks.

Informer

Ukoliko timovi i igrači ne budu poštovali pravila prete im kazne od čak milion dolara. Prva kazna će biti između 100.000 dolara, druga 250.000 dolara i treća najmanje milion. To nije sve, jer su moguće i rigoroznije kazne. 

Informer

Zvezde timova će morati da budu spremne za svaku utakmicu, a, kao što smo već naveli, samo jedan as će moći da se odmori, osim u slučaju povreda, pa je jasno da će naredne sezone biti mnogo više "povreda" nego inače. Utakmice na nacionalnoj televiziji moraće da se igraju u punom sastavu kao i utakmice NBA kupa koji uskoro startuje. Takođe, po novom pravilu timovi neće smeti da odmaraju igrače ukoliko je ogromna razlika tokom meča, već će morati da igraju do kraja. Ako igrač mora da se odmori, moraće da bude u hali, kako bi ga navijači videli.