Autor: Informer.rs

01.10.2023.

21:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

Spektakularan posao Portalnda! Odrekli se nezadovoljnog Lilarda

Dolazak Damijela Lilarda u Milvoki izazvao je brojne reakcije u NBA ligi. Svesni su svi da će Baksi i Janis Adetokumbo sa novim pojačanjem biti glavni favorit za titulu, ali je malo ko uvideo koliko je Portland dobio odlaskom iskusnog plejmejkera.

U trejdu je bilo uključeno tri tima, a Portland je za Lilarda dobio Držua Holideja, Tumanija Kamaru i pika dve runde 2029. godine iz Milvokija, ali i Deandre Ejtona koji je stigao iz Finiksa. 

Da se Holidej neće dugo zadržati u Portlandu bilo je jasno odmah. Boston je kontaktirao Trejlblejzerse i vrlo brzo dogovorio novi trejd u kom je Portland za iskusnog plemjekera dobio Malkolma Brogdona, Roberta Vilijamsa i pika prve runde Golden Stejta na narednom draftu, kao i nezaštićeni pik prve runde na draftu 2029. godine. 

U ovom momentu - Portland je za Damijena Lilarda dobio Ejtona, Vilijamsa, Brogdona, Kamaru kao i tri pika prve runde od kojih je najznačajniji onaj za sledeću godinu od Golden Stejta. Ipak, tu nije kraj budući da čelni ljudi u Oregnu žele da se odreknu Malkolma Brogdona i tako dodatno podmlade sastav. 

Trener Čansi Bilaps i generalni menadžer Džo Kroning zadovoljni su igračkim kadrom na spoljnim pozicijama. Imaju poverenja u Skajlara Mejsa, Šedona Šarpa, Anfernija Simonsa i Matisa Tibula, te smatraju da sastavu nije potreban Malkolm Brogdon. 

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski - Portland trenutno "opipava" tržište i razmatraju gde bi mogli da proslede Brogdona. Pored toga, moguće je da će na trejd listi biti i iskusno krilo Džeremi Grent koji se, takođe, ne ukpala u viziju sportskog sektora Portlanda.