Autor: Informer.rs

08.10.2023.

06:20

Foto: AP PHOTO

Sport

Marej postaje plaćeniji od Jokića! Denver nudi astronomski ugovor Kanađaninu

Kako prenose američki mediji, Nagetsi su spremni da ponude Kanađaninu ugovor od vrtoglavih 303 miliona dolara ukoliko bude u "All-NBA" timu na kraju sezone.

Plejmejker šampiona NBA lige na kraju sezone moći će da potpiše novi petogodišnji ugovor, a koliko će inkasirati zavisi isključivo od njega zbog pravila o "supermaks" ugovorima.

Naime, ako Marej bude u jednoj od tri najbolje ekipe na kraju sezone (All-NBA), onda ispunjava uslov za "supermaks" ugovor koji bi iznosio 303 miliona dolara.

"Pretpostavljamo da ćemo mu ponuditi supermaks ugovor. Verovatno će biti All-NBA. Džoš i Sten Krenke (vlasnici Denvera) veliki su ljubitelji njegove igre, tako da ako ispuni uslov i bude All-NBA, onda ćemo učiniti šta je do nas", rekao je Kalvin But, generalni menadžer Denvera.

Ukoliko sjajni plej ispuni očekivanja Denvera on bi postao plaćeniji od saigrača Nikole Jokića, koji je prethodne sezone potpisao petogodišnji ugovor vredan 254 miliona dolara. Srpski centar bio je najzaslužniji što su Nagetsi ovog leta stigli do istorijskog šampionskog prstena u NBA ligi.

Ipak, da bi se i našao u "All-NBA" timu Mareju neće biti nimalo lako, jer je potrebno da bude među najboljih šest bekova u sezoni.