Autor: Informer.rs

09.10.2023.

07:45

Foto: Shutterstock/Profimedia

Sport

Je*ite se svi koji podržavate Hamas! Svet potresle reči NBA legende

Izrael je u nedelju, 8. oktobra zvanično proglasio rat, prvi put od Oktobarskog rata 1973. godine, nakon napada terorističke organizacije Hamas. U napadima koji su počeli u subotu ujutru, do sada je ubijeno najmanje 700 Izraelaca i 400 Palestinaca, dok je više od 2.100 osoba povređeno.

Legendarni NBA centar napao je sve koji ćute i podržavaju Hamas koji ubija žene, decu, starije ljude.

"Nije u redu ubijati žene i stare ljude, a onda decu koristiti kao živi štit. Za sve koji sada ne progovore - je*ite se". Ja sam na strani čovečanstva. Nisam na strani crnaca, nisam na strani belaca, ja sam na strani Abrahama Izaka i Jakova. Moramo da naučimo da volimo. Probudio sam se i video vest iz Izraela da je Hamas oteo decu, stavljao ih u kaveze, ubijao žene, ubijao starce. To je kukavičluk", napisao je Stodemajer.

Informer

Napao je i organizaciju "Black Lives Matter" (Crni životi su važni), koja navodno podržava Palestince.

"Svi "Black Lives Matter" koji nisu ništa rekli - jebite se. Nikad nije u redu otimati decu i stavljati ih u kaveze, nikada nije bilo u redu ubati žene i starce. Nije važno na kojoj si strani, to je nešto što niko ne podržava. Sakrijete se i stavite decu ispred kao živi štit... Svi vi političari koji uvek imate da kažete nešto drugačije - je*ite se. Svi vi "Black Lives Matter" koji uvek imate nešto da kažete, a sada ćutite - je*ite se. Izrael je jedino mesto na svetu gde mogu da učim  Toru i jedem košer hranu. Moja majka i ja nikoga od vas ne poštujemo", poručio je legendarni igrač.

Amare Stodemajer je odgojen kao hrišćanin, ali je njegova majka Jevrejka, pre pet godina je počeo proces preobraćanja i dobio je jevrejsko državljanstvo. Sedam sezona igrao je za Finiks, pet sezona za Nikse, potom za Dalas i Majami, u NBA ligi je proveo 14 godina. Nakon toga igrao je u Izraelu za Hapoel Jerusalem i Makabi Tel Aviv.