Autor: Informer.rs

09.10.2023.

15:16

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Sport

Jokić ih prosto obožava! Samo nek su zdravi, ne moraju da pobede!

Izgleda da NBA zvezdi i MVP - u finala najjače košarkaške lige na svetu Nikoli Jokiću nije bio dovoljan "samo" taj uspeh, pa je u mesecima za nama uživao i van košarkaškog terena.

Naime, sjajni Srbin je svoju najuspešniju NBA sezonu upotpunio i najboljim letom ikada i na trkačkoj stazi.  Jokić je ocenio da je 2023. najbolja godina za njegovu ergelu "Hvatač snova", ali čisto zbog kvantiteta, jer je kupio više konja i samim tim dobio više trka.

- Rasli smo. Rasli smo - rekao je Jokić ponosno na trening kampu svog Denver Nagetsa.

Nikada nije krio srpski as koliko uživa u ovim plemenitim životinjama i njihovom nadmetanju.

- Moji konji su svuda. Imam ih u Francuskoj, Italiji, Srbiji. Svi pobeđuju na trkama, tako da sam srećan, ali oni stvarno ne moraju da pobeđuju. To je moj hobi. Samo želim da su zdravi i da dobro trče. Ne moraju da pobede - porućio je Jokić. 

Prve zvezde među Nikolinim konjima su Breno Laumar i Ejmi Del Duomo, a rekao je da planira da kupi još konja i da nastavi da gradi svoju štalu jednog dana kada se povuče iz košarke.

- Sviđa mi se to i voleo bih, jer je to moja strast. 

Podsetimo, celog leta je Jokić uživao u rodnom Somboru, a društvo mu je pravio i košarkaš Denvera Aron Gordon,  koji je doputovao u Srbiju da se druži sa Nikolom i gleda konjičnje trke.