Autor: Informer.rs

12.10.2023.

16:22

Foto: Reuters

Sport

Jokić nije najbolji? On je prvi na tradicionalnoj listi pred početak sezone

Na samom  vrhu se nalazi košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo, dok je na drugom mestu Nikola Jokić. Na trećem mestu se nalazi aktuelni MVP i košarkaš Filadelfije Džoel Embid.

Desetoricu najboljih redom zaokružuju Luka Dončić, Stef Kari, Džejson Tejtum, Kevin Durent, Šaj Gildžs-Aleksander, Lebron Džejms i Entoni Dejvis.

Ova lista je objavljena samo dan nakon što je Nikola Jokić bio glavni pik u tradicionalnoj anketi sprovedenoj među 30 generalnih menadžera NBA lige.

Informer

On je redom slavio u previđanjima za MVP-ja, kao igrač oko kog bi gradili novi tim, u izboru za najboljeg centra, razigravača, najboljeg stranca i košarkaša sa najvećim košarkaškim IQ-om.

Američki mediji su podsetili da se Jokić odmarao tokom leta, a da su se povremeno na društvenim mrežama pojavljivali snimci sa slavlja na kojim je učestvovao.

Takodje, navodi se da je srpski košarkaš spreman da sa Denverom odbrani titulu koju su prošle sezone osvojili prvi put u istoriji kluba.

Jokić je prošle sezone osvojio titulu sa Denverom, a proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) finala plej-ofa. ESPN najavljuje da bi Jokić u narednoj sezoni mogao da obori još neki rekord u NBA ligi.