Autor: Informer.rs

15.10.2023.

11:55

Foto: printscreen

Sport

Jokić otpustio trenera! Uzeo je tablu, namrštio se, sad su nadrljali (VIDEO)

Nagetsi su odradili otvoreni trening u "Bol areni", navijači su došli u velikom broju, a mogli su da uživaju i vide trenera Nikolu Jokića.

Igrali su "plavi" protiv "belih". U "plavoj" ekipi igrali su Džekson, Gilespi, Holidej, Nadži i Džamorko Piket, dok su treneri bili Nikola Jokić i Eron Gordon. Na drugoj strani su igrali Stroter, Tajson, Votson, Brajma i Džejlen Piket, a treneri "belog" tima bili su Džamal Marej i Kentejvijus Kaldvel-Poup.

U jednom momentu tokom utakmice Somborac je uzeo marker i tablu i objašnjavao svom timu kako treba da izgleda akcija. Snimak je ekspresno postao viralan na društvenim mrežama.

Mada, nije ovo prvi put da Jokić uzme tablu i crta akciju. Zna Nikola i usred meča tokom sezone da pomogne treneru Majku Melounu, pošto odlično čita igru rivala, čak i kada je na parketu pomaže saigračima i govori im šta da rade. Ko zna, možda jednog dana bude trener u NBA. 

- Ne mogu da kažem da sam u životu gledao mnogo seminara, iako generalno volim taj posao. Ali sam bio nedavno na predavanju Željka Obradovića, kao i još nekolicine srpskih trenera. Tu je bio trener Bešiktaša, Dušan Alimpijević, kao i  Igor Kokoškov. Smatra da ukoliko želite da uspete u ovom sportu treba da budete košarkaški fanatik. To mora da bude ceo vaš život. Generalno, volim da probam različite stvari u životu, pa zašto i to ne bih probao - rekao je Jokić pre nekoliko godina.

Što se Denvera tiče, ova ekipa sezonu počinje 25. oktobra duelom sa Los Aneđeles Lejkersima, timom koji su "počistili“ u finalu Zapadne konferencije u prethodnom plej-ofu. Do tada će u okviru pripremnih duela snage odmeriti protiv Čikaga i dvaput Klipersa.