Autor: Informer.rs

28.10.2023.

07:03

Foto: Tanjug/AP

Sport

Još jedno spektakularno veče Nikole Jokića! Memfis se ponadao, a onda ih je Srbin razbio

Imali su Nagetsi osetnu prednost na startu poslednjeg kvartala, ali je odluka Majka Melouna da ostavi Nikolu Jokića na klupi zakomplikovala sudbinu aktuelnog šampiona. Na svu sreću srpski košarkaš na vreme je ušao u igru, uspeo da okrene tok meča protiv Memfisa i Nagetsima donese drugi trijumf u novoj NBA sezoni - 108:104. 

Nije Denver večeras briljirao kako ume, ali jesu Nikola Jokić i Džamal Marej. Izmakao je novi "tripl-dabl" srpskom košarkašu budući da je meč završio sa 22 poena, 12 skokova i sedam asistencija, no, to ne kvari utisak da je dvostruki MVP ušao izuzetno motivisan u novu sezonu. 

Informer

 

Pratio ga je sjajno Džamal Marej koji je takođe ubacio 22 koše, a u poslednjim momentima upravo je Kanađanin preuzeo odgovornost na sebe i spektakularnom asistencijom za Erona Gordona rešio pitanje pobednika. 

Tokom čitavog meča Denver je imao vođstvo, ali su Grizlisi na krilima Markusa Smarta i Džerena Džeksona sredinom četvrog perioda uspeli da preokrenu na 98:97. Bio je to "alarm" za Melouna da Jokića što pre vraća na parket, a srpski košarkaš odužio mu se sa pet vezanih poena kojima je meč rešen. 

Vredi napomenuti da je dobru rolu imao i Redži Džekson koji je ubacio 16 poena. Iskusni plej prošle godine imao je epizodnu ulogu u timu Denvera, ali je na prva dva meča u novoj sezoni dobio nešto značajniju minutažu i pokazao da na njega može da se računa. Dobar je bio i Eron Gordon sa deset koševa. 

Informer

 

Na drugoj strani Džeren Džekson bio je najefikasniji sa 21 poenom, Markus Smart ubacio je 20, a Derik Rouz 16. Vredi napomenuti da je Memfis i večeras nastupao bez Dža Morenta.