Autor: Informer.rs

28.10.2023.

07:28

Foto: Tanjug/AP

Sport

Eksplozija Luke Dončića, Slovenac sam pregazio Bruklin!

Imao je Luka Dončić problema prethodne sezone sa fizičkom spremom, neretko je delovalo da mu košarka nije u prvom planu, ali je letos uspeo da se "zategne" i spreman dođe na pripreme Dalasa. Epilog!? Pa, slovanečki reprezentativac je u noći za nama pokazao o kakvom se talentu radi budući da je "sam" pobedio Bruklin sa 125:120! 

Slovenac je na parketu proveo 36 minuta i za to vreme ubacio čak 13 trojki, posednja je bila za pobedi na desetak sekundi na kraja i to spektakularna. Iz okreta... A meč je završio sa 49 poena! Ali ni tu nije kraj, Dončić je razigravao svoje saigrače, podelio sedam asistencija i uhvatio deset skokova, a pratili su ga večeras sjajno Tim Hardavej sa 19 i Kajri Irving sa 17 koševa. 

Informer

 

Zanimljivo da se tokom prvog poluvremena nije moglo naslutiti sjajno veče Luke Dončića u Teksasu. Slovenački košarkaš raspucao se tek kada je Bruklin stekao osetniju prednost na krilima Spensera Dinvidija i Kema Tomasa, ali njihova sjajna partija ostala je u Dončićevoj senci. 

Sjajan je večeras bio i Demar Derouzen koji je sa 33 ubačena poena predvodio Čikago do pobede nad Torontom 104:103 i to nakon produžetaka. Prvu pobedu u novoj sezoni upisali su i San Antonio Sparsi koji su u derbiju Teksasa bili bolji od Hjustona. U Juti je heroj Lauri Markanen budući da je Finac predvodio Džezere do trijumfa nad Klupersima.