Autor: Informer.rs

30.10.2023.

06:20

Foto: AP PHOTO

Sport

Jokić sve nasmejao do suza! Da budem iskren, mora da bude još deblji

Aktuelni šampion počistio je u gostima ekipu Oklahome sa 128:95, a ponovo je najbolji pojedinac na terenu bio momak iz Sombora. Jokić je meč završio sa novim dabl dabl učinkom od 28 poena i 14 skokova, uz pet asistencija. 

Američki mediji su uoči duela dva tima govorili o potencijalnom duelu srpskog asa i novajlije u redovima Oklahome Četa Holmgrena. Talentovanog 21-godišnjeg centra, visokog 215 centimetara, mnogi smatraju nadolazećom zvezdom američke košarke. Ipak, sinoć se protiv Jokića od prvog minuta videlo da je Holmregn još uvek "zelen"  i da će morati dobro da radi kako bi mogao da se nosi u reketu sa gorostasnim centrima kao što je i sam srpski košarkaš.

Navijači su ubrzo posle meča na društvenim mrežama počeli da objavljuju snimke duela na kojima je srpski centar u nekoliko navrata bukvalno odneo mladog Amerikanca pod košem.

Upravo je i sam Jokić posle trijumfa komentarisao Holmgrena i dao mu savet, koji je sve nasmejao do suza. 

- On je zaista talentovan momak, ali ovo mu je prva godina. I dalje sve uči... Mislim da treba da bude malo deblji, da budem iskren. Ali da, on ima talenat koji je jedinstven -  bio je iskren Jokić.

Inače, u redovima Oklahome igrala su i dvojica srpskih reprezentativaca Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski, ali se nisu previše istakli. Nekadašnji igrač Efesa postigao je samo dva poena, a bivši član Olimpijakosa jedan.