Autor: Informer.rs

07.11.2023.

07:21

Foto: Tanjug/AP

Sport

Ljudi trljaju oči zbog Jokićevog poteza! Majkl Džordan gleda i ne veruje! (VIDEO)

Uprkos informacijama da neće igrati zbog povrede, vodio je Denver protiv Nju Orleansa (134:116) i izveo jedan spektakularan potez o kom bruji Amerika. 

Na kraju prvog poluvremena Nikola Jokić je uspeo da izvede čuveni potez legendarnog Majkla Džordana. U pitanju je "ball-switch", promena ruke u poslednjem trenutku, a Jokić je to uradio u situaciji kada je Denver bio na "-15". 

Dobio je srpski centar loptu na icvici reketa, cimnuo rivala levo i krenuo desno, te u poslednjem trenutku iz desne ruke loptu je prebacio na levu, a onda postigao važne poene.  Jedva čekamo komentar legende!

Srpski as je utakmicu završio sa 35, a statistici je dodao i 14 skokova i 12 asistencija. Nikola Jokić je upisao 108. tripl-dabl u karijeri i tako skočio na četvrto mesto večne liste u NBA. 

Nikola Jokić je tako pretekao Lebrona Džejmsa i Džejsona Kida koji su ostali na 107, dok se ispred Srbina još Rasel Vestbruk, Oskar Robertson i Irving Medžik Džonson. Vestbruk je trenutno prvi sa 198, Robertson ima 181, dok je Medžik Dođonson treći sa 131. tripl-dablom. Moramo da podsetimo da je Lebronu bilo potrebno 1.417 utakmica da bi došao do 107 tripl dablova, Jokić je do 108 došao za 604 utakmice. Impresivan podatak.