Autor: Informer.rs

10.11.2023.

20:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

Prvi presek obećava - Jokić je favorit za MVP-a!

Sezona u NBA ligi je tek počela, ali sa sigurnošću možemo reći da se Nikola Jokić u Ameriku vratio silno motivisan da odbrani svoj šampionski prsten. Srpski as beleži sjajne brojke, bezmalo u proseku ima tripl-dabl zbog čega je već na startu prvi favorit za ovogodišnjeg MVP-a. 

Denver Nagetsi na startu sezone imaju osam pobeda i samo jedan poraz, a Jokić prosečno beleži 29,1 poen, 12,9 skokova i osam asistencija po meču. Uz to, srpski centar ima i sjajan procenat iz igre - 62 odsto! 

Budući da je Jokić fenomenalan, NBA liga nije imala drugog izbora već ga je stavila kao prvog na listi favorita za MVP priznanje. Dugo vremena je as Denvera bio na tom mestu i prošle sezone, da bi u završnici volšebno trofej otišao u ruke Džoelu Embidu... 

Informer

 

Upravo je Kamerunac prvi ispod Jokića na listi za MVP nagradu. Nastavio je Embid da igra u istom ritmu kao prošle godine zbog čega je zasluženo među glavnim favoritima, a prate ga Luka Dončić, Džejson Tejtum i Šai Gildžus-Aleksander. 

Naravno, još uvek je rano govoriti o tome ko će biti MVP na kraju sezone, ali je jasno da će se glavna borba oko laskavog priznanja i ove godine boriti između Nikole Jokića i Džoela Embida.