Autor: Informer.rs

20.11.2023.

11:23

Foto: profimedia

Sport

Spektakularno veče Nikole Jovića - Srbin briljirao u razvojnoj ligi! (VIDEO)

Letos je u dresu reprezentacije Nikola Jović oduševio srpske navijače na Mundobasketu. Mladi as Majamija iskočio je u prvi plan i mimo svih očekivanja bio važan adut selektora Svetislava Pešića u Manili. Ostavio je momak rođen u Lesteru dobar utisak, hvalio ga je čak i njegov trener iz Majamija Erik Spolstra, najavio da će dobiti šansu, a onda... Ništa. 

Dobijao je Jović na startu nove NBA sezone minutažu "na kašičicu", vrlo brzo ga je Majami prosledio svojoj razvojnoj ekipi, a da se radi o vrhunskom košarkaši pokazao je protiv Viskonsin Herdoma. Srpski reprezentativac proveo je 33 minuta na terenu, ubacio 26 poena i vodio Siu Fols Skajforse do pobede. 

Zanimljivo, bio je ovo Jovićev debi u razvojnoj ligi i rešio je da pokaže Spolstri da se ogrešio o njega. Iz igre je šutirao 8/15, dok sa linije penala nije imao promašaj - 5/5. Na sve to dodao je po tri asistencije i skoka. 

Poslednjih dana se šuška da bi Jović mogao nazad u Evropu i to u tabor Crvene zvezde. Srpski šampion traga za krilnim centrom od kako je dogovor sa Nemanjom Bjelicom propao, a nakon sjajne partije u razvonoj ligi interesovanje crveno-belih može samo da poraste.

Ipak, pitanje je da li će Majami biti spreman da se odrekne srpskog reprezentativca budući da je protiv Viskonsina pokazao da bi u nastavku sezone mogao da bude važan adut timu sa Floride. 

Ove sezone Jović je odigrao pet mečeva u NBA ligi, prosečno je beležio 6,5 poena, 7,5 skokova i dve asistencije, uz idenks korisnosti nešto iznad 20.