Autor: Informer.rs

21.11.2023.

11:10

Foto: profimedia

Sport

Ne zameri se Jokiću! Niko nije dobro prošao, Srbin uvek odgovori na pravi način (VIDEO)

Centar Denvera Nikola Jokić isključen je na meču protiv Detrotita zbog sukoba sa sudijama, ali to nije sprečilo Nagetse da dođu do trijumfa.

"Džoker" je eksplodirao zbog loših sudijskih odluka i to je platio isključenjem, ipak nije ovo prvi incident u kom je učestvovao aktuelni šampion NBA lige.

MORIS POLJUBIO PATOS ZBOG BEZOBRAZLUKA

Pre dve godine na utakmici Denvera i Majamija, desio se sukob koji je kreirao tadašnji igrač Hita Markif Moris.

Amerikanac je grubo i bezobrazno udario Jokića u rebra, a zatim mu je okrenuo leđa i tu je napravio najveću grešku.

Srbin nije hteo da mu oprosti i odmah ga je gurnuo,  a Moris je "odleteo" nekoliko koraka,  a zatim je pao na "poljubio patos".

Protivnički igrači su odmah krenuli na Nikolu,zatim su utrčali i Denverovi košarkaši, a potom i trener Nagetsa Majkl Meloun koji je pokušao da ga smiri.

Na tribinama su bili i braća našeg asa, koji nisu nimalo prijatno reagovali na to što je njihov mlađi brat dobio prljav udarac od Morisa.

SUKOB S BUKEROM
 

U polufinalu plej-ofa zapadne konferencije 2021. godine, Denver je poražen od Finiksa sa 4:0 u seriji. U poslednjem meču naš as je izgubio živce i ušao u sukob sa zvezdom protivničkog tima.

Naime, Sansi su imali napad, lopta je bila kod Kamerona Pejna, Jokić je hteo da udari loptu, ali zakačio mu je lice.

Pejn je odmah pao na parket, a Buker se zaputio ka Jokiću. Usledio je sukob ova dva igrača. Srbin se uneo u lice Amerikancu i počeo da ga gura.

Odmah su se igrači oba tima uključili u frku i nastala je opšta gužva, a sudija je isključio popularnog "Džokera". 

VLASNIK KLUBA NIJE DOBRO PROŠAO

Ne može izgleda Nikola Jokić bez sukoba sa Finiksom u plej-ofu. U prošlom plej-ofu, Denver je dobio Finiks sa 4:1, a  u četvrtom meču serije, centar Nagetsa je imao incident s vlasnika Sansa, Metom Išbijom.

Lopta je u jednom momentu otišla u aut, a Nikola je želeo odmah da je uzme, a najveći problem je bio što je u tom momentu bila kod vlasnika Finiksa Meta Išbije.

Uspeo je Jokić da mu je otme, ali ona je završila  u publici, nastalo je guranje, a posle blažeg poteza našeg asa, Išbija je pao na stolicu.

Ipak, već pre početka sledećeg meča, akteri ovog događaja su se pomirili, Jokić mu je poklonio loptu na zagrevanju, a Išbija ga je zagrlio.