Autor: Informer.rs

30.11.2023.

08:20

Foto: printscreen

Sport

Srbovanje usred Amerike! Jokić i Džordan opet zapalili Kolorado (VIDEO)

U sladu s običajima na kraju meča Jokić i Džordan su se poljubili, tri puta u obraz, pa je nastao delirijum na tribinama. 

Usledili su aplauzi i ovacije krcate "Bol Arene". Navijači se uvek oduševe potezom igrača Denvera.  

Igrač Denvera nedavno je otkrio zašto se ljubi s Jokićem tri puta. 

To je srpski pozdrav. Ne znam da li za susret ili rastanak. Nikola je to pokrenuo. Video sam ga da to radi sa Bobanom Marjanovićem u Hjustonu. Objasnio mi je da je to tako kod njih. Prvo smo 'davali petaka', pa je onda on mene odjednom povukao i od tada nam je postalo rutina posle pobeda: Rekao mi je da nije važno od kog obraza se kreće, bitno da je tri puta - rekao je Džordan.

Informer

Što se utakmice tiče, Nikola je nastavio gde je stao pre pauze od jednog meča zbog manje povrede leđa. Ubacio je s pola gasa 32 poena, 15 asistencija i 10 skokova, uz to ukrao jednu loptu bez izgubljene. Do sedmog tripl-dabla u sezoni i 112. u karijeri, Somborac je došao  šutiravši iz igre vrlo dobrih 63,2 odsto, iliti 12/19.

Srbin je imao podršku Majkla Portera koji je meč završio sa 30 poena, uz čak sedam pogođenih trojki iz 12 pokušaja, dodao je 10 skokova i pet asistencija. Džamal Mari ubacio je 16 koševa, a Redži Džekson 14. U poraženom sastavu bolji od ostalih Džejlen Grin sa 26 poena, a mladi Turčin Alperen Šengun imao je dva poena manje.