Autor: Informer.rs

01.12.2023.

07:02

Foto: Tanjug/AP

Sport

Bogdanović držao čas košarke Sparsima! Srbin dominirao u Teksasu

Prošle sezone imao je Bogdan Bogdanović problema sa povredom zbog čega je veći deo takmičarske godine proveo na tribinama. Ipak, letos je, zajedno sa reprezentacijom Srbije tempirao formu, dominirao na Mundobasketu, a onda sjajne igre iz nacionalnog tima preneo i na dres Atlante. 

Hoksi pružaju daleko bolje partije u odnosu na prošlu sezonu, a noćas su stigli do svoje devete pobede na 18 mečeva. Atlanta je u Teksasu savladala San Antonio Sparse sa 137:135 i veliku ulogu u veoma bitnom trijufmu imao je Bogdan Bogdanović. 

Srpski košarakaš meč je završio sa 14 poena, tri asistencije i dva skoka za nešto više od 30 minuta na parketu. Imao je noćas Bogdanović podršku Tre Janga koji je zatrpao koš Sparsa i ubacio 45 poena uz 14 asistencija, a Dežonte Marej dodao je 24. 

Informer

 

Sa druge strane, meč karijere odigrao je Džeremi Sočan! Poljski reprezentativac ubacio je 33 poena, imao osam skokova i šes asistencija, ali je potpuno podbacio Viktor Vembanjama. Francuz je na terenu proveo pola sata i za to vreme imao užasan šut iz igre 9/18 - 21 poena, 12 skokova. 

Minesota je nastavila sa sjajnim igrama i na svom terenu sa 101:90 savladala Jutu Džez. Karl Entoni Tauns ubacio je 32 poena uz 11 skokova, a pratio ga je Aleksander-Voker sa 20. U taboru Džezera dominirao je Simone Fontekio sa 16 poena. 

Čikago je u "Junajted Centru" posle produžetka režirao veliko iznenađenje i savladao Milvoki Bakse sa 120:113. Glavni "krivac" za trijumf Bulsa bio je Nikola Vučević koji je ubacio 29 koševa uz deset skokova i šest asistencija. 23 je dodao Vajt, a Dosunmu 14. Sa druge strane, Janis Adetokumbo ubacio je 26 uz 14 skokova, a slavo šutersko veče imao je Damijen Lilard 18 poena (1/6 za tri).