Autor: Informer.rs

06.12.2023.

17:38

Foto: AP/Photo

Sport

Bivši Jokićev saigrač oštar: Svi znamo ko je prošle godine bio MVP!

Sin legendarnog trenera Doka Riversa je zajedno sa Jokićem delio svlačionicu u sezoni 2021/2022 i za to vreme je ekipa Denvera stigla do finala Zapada u kojem je poražena od Los Anđeles Lejkersa.

Početkom ove godine napustio je Minesota Timbervulvse i od tada nema angažman, ali je više nego aktivan u podkastima i emisijama sličnog tipa. On je, govoreći za podkast "Of gard" pričao o popularnom "džokeru" i o tome kako je nepravedno ostao bez nagrade za najboljeg pojedinca prošle sezone.

Znam da je Džoel Embid proglašen za MVP-a, ali svi verovatno znamo da je Jokić trebalo da dobije to priznanje i prošle godine - rekao je sin proslavljenog trenera.

Međutim, Rivers smatra da je do sada prikazanim srpski košarkaš jedini logičan izbor i da je bez konkurencije.

Informer

Jokić bez konkurencije

- Veliki je jaz. Ko vodi u poenima, skokovima, asistencijama? Ekipa je osvojila šampionat, i dalje su među glavnim favoritima, čak nisu imali pomoć Džamala Mareja na većini utakmica... Jokić je najdominantniji igrač u NBA i onda imamo jaz - kazao je Ostin.

Podsećamo, Nikola Jokić je prošle sezone bio prvi kandidat za zvanje najkorisnijeg igrača, ali je u poslednjem trenutku ta nagrada dodeljena Džoelu Embidu, uz ogromnu umešanost pojedinih "stručnjaka" i analitičara.