Autor: Informer.rs

07.12.2023.

06:41

Foto: Tanjug/AP

Sport

Amerikanci gledaju i ne veruju! Jokića nisu videli ovakvog

Srpski centar je meč završio sa tripl-dablom - 22 poena, 15 skokova i 10 asistencija, ali je odigrao loš šuterski meč sa 9/32. Imao je 2/7 za tri, sa linije penala 2/2, ukrao je jednu i izgubio četiri lopte. Otkako je stigao u NBA srpski centar nije imao slabije šuterskog veče od ovog protiv Klipersa.

Bio je ovo meč u kojem je Nikola promašio najviše šuteva u NBA karijeri. Neverovatno, ali istinito.  Protiv Klipersa je imao tek 28,1 odsto pogođenih šuteva, što je njegov najslabiji procenat u regularnom delu sezone, odnosno drugi najgori računajući i mečeve u plej-ofu. Ne može baš ni Nikola svaki meč da odigrao u šestoj brzini. Desi se, ali vrlo retko, da i on ima loše veče.   

Postao je treći igrač u istoriji Denver Nagetsa koji je izveo 30 ili više šuteva, a pogodio manje od 10. Pridružio se Majklu Adamsu (1991) i Karmelu Entoniju (2007).

Ivica Zubac, koji i sam kaže da je čuvanje Jokića paklen posao.

- On dobija loptu u svakom posedu, a toliko ima poteza na raspolaganju da morate da budete spremni u svakom trenutku. Ne smete da se opustite ni za sekund jer će on uvek proći. Ne izgleda uvek lepo, ali je on veoma brz i u postu može da uradi sve. Jedino što možete da radite je da se trudite da ga ne faulirate, ali on jako dobro ume da iznudi kontakt - rekao je jednom prilikom Zubac.

Džamal Marej bio je najefikasniji igrač Denvera sa 23 poena uz šest asistencija. Porter je još meč završio sa 18 poena i devet skokova. 

Harden je ubacio 20 poena uz 11 asistencija za Kliperse, Leonard i Pauel su dodali po 17 poena, a dobru rolu u odbrani je imao Ivica Zubac protiv Jokića. Otežao mu je igru u napadu, a sam došao do 10 poena i devrt skokova, Vestbruk se zadovoljio sa devet poena i osam skokova.