Autor: Informer.rs

07.12.2023.

07:40

Foto: Tanjug/AP

Sport

Dončić je zver! Istorijski tripl-dabl za poluvreme

Dončić je stigao do 60. tripl-dabla u karijeri, zaustavio se na 40 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Preskočio je  Lerija Birda na devetom mestu večne liste,

Dončić je sve tri statističke kolone popunio dvocifrenim brojkama već do poluvremena, s tim da je pored deset asistencija i skokova, ubacio i 29 poena, više od bilo kojeg drugog igrača što je pre pauze uspevao da dođe do tripl-dabla. Ništa nisu mogli Slovencu igrači Jute, a Kris Dan u jednom trenutku mu se uneo lice, na šta se Dončić samo nasmejao.

- Nisam uradio ništa, samo je ljut jer ga razbijam - pokušao je Luka da se opravda kod sudije nakon što je dobio tehničku.

Slovenca je ospratio Irving sa 26, a dvocifreni su bili još Džouns Džunior sa 12, Lajvli II sa 10 poena, Hardavej je imao 17, dok je Dante Egzum, bivši košarkaš Partizana, ubacio pet poena.  

U Juti se istakao Agbadži sa 21 poenom, Horton Taker je dodao 11, a Kolins i Hendriks po 10.

Košarkaši Majami Hita pobedili su na gostovanju Toronto Raptorse 112:103. Na ovom meču nove minute za tim sa Floride upisao je i reprezentativac Srbije Nikola Jović. Proveo je nešto više od tri minuta na terenu, i to vreme je upisao dva skoka. Kejleb Martin ostvario je najbolji rezultat sezone od 24 poena i uhvatio 12 skokova, Dankan Robinson dodao je 21 poen, a Džimi Batler postigao je 19 poena za Hit.  Orlando Robinson je imao 15 poena i 12 skokova za Miami. Jaime Jaquez Jr. dodao je 15 poena.

Hjuston je u Teksasu bio bolji od Oklahome 110:101, a trojica srpskih košarkaša nisu dobili minute. Boban Marjanović je ponovo presedeo na klupi Roketsa, kao i Vasa Micić i Aleksej Pokuševski u redovima gostiju iz Oklahome, pa ostaje da se vidi šta će se do kraja sezone dešavati sa srpskim asovima.