Autor: Informer.rs

07.12.2023.

09:45

Foto: printscreen

Sport

Trener u šoku zbog Jokića! To nikada nisam video!

Statistika pokazuje da je Jokić promašio najviše šuteva u karijeri na jednom NBA meču. Nestvarno zvuči da je i posle silnih promašaja uspeo da dođe do tripl-dabla.

Srbin je promašivao više nego ikada i to je pomalo iznenadilo trenera Denvera.

- Pokušao je 32 puta i imao je samo dva slobodna bacanja, oba u poslednjoj četvrtini. Šutirao je mnogo puta iz svojih pozicija. Nikada ranije nisam video da je pogodio samo devet od 32- rekao je trener Majkl Meloun.

Informer

Trener Nagetsa  posebno je pohvalio iskusnog Džeksona.

- Mislim da morate da pohvalite Reždija Džeksona. Ne mogu da iskažem dovoljno komplimenata. Samo pogledajte njegove brojke ove sezone i u poslednjih pet. Njegova efikasnost u duelima sa Jokićem i Deandreom Džordanom u pikenrolu. U smislu šuta. Ne mogu da budem ponosniji na Reždija i to kako je igrao, bilo da je ulazio umesto Džamala ili počinjao. Ako je Džamal spreman, onda je u redu. Ako nije, naći ćemo način da se takmičimo i bez njega -  rekao je Meloun.

Interesantno je da je Denver imao samo devet bacanja u odnosu na 25 koliko su imali Klipersi.

- Jednostavno nismo dovoljno dobri. Ja nisam bio dovoljno dobar ove večeri. I tim isto tako", dodao je Meloun.

Denver je dobio prvu četvrtinu sa 15 razlike, potom izgubio drugu sa 19 i na kraju nije uspeo da slavi! Nagetsi su imali rekordnih osam trojki u prvoj deonici, a onda za ostatak meča samo četiri.

- Bila je to čudna utakmica, odigrali smo sjajno na početku, onda je druga bila vrlo loša. To je drugi put u poslednja dva meča da smo imali potpuni užas od druge četvrtine, da budem iskren. Moramo to da sredimo. Ove večeri nismo bili dobri, ali bićemo bolji sledeći put - zaključio je trener Nagetsa.