Autor: Informer.rs

13.12.2023.

08:00

Foto: profimedia

Sport

Jokić nagrabusio zbog jedne reči! Oglasio se šef sudija

Godinama srpski centar trpi batine tokom utakmica, svi znaju da nema isti tretman kao ostale NBA zvezde, a kada mu prekipi zna sve da saspe sudijama. Desi se da pretera.

Protiv Bulsa je poludeo kada sudije još jednom nisu sudile faul Nikole Vučevića nad njim. Dok se vraćao u odbranu u naletu besa im je nešto rekao i dobio isključenje. Musa Dager, jedan od sudija, odlučio je da izbaci Jokića jer je preterao. Posle meča se oglasio Mark Lindzi, šef sudijske ekipe. 

- Obično javno ne govorimo ono što je igrač rekao, ali jezik koji je koristio došao je do nivoa koji je neophodan za isključenje - poručio je Lindzi.

Informer

Jokić je takođe, nakon što je napustio parket, objasnio šta se desilo. Srpski centar kaže da se ne obično sudi tehnička za ono što je rekao, ali je svima jasno da u NBA postoje dvostruki aršini. 

Prešao sam granicu, ali ponekad ta reč ne znači prelazak linije. Prvo nisam ni čuo da je isključenje u pitanju. Za takve stvari se nekada ni ne sudi tehnička -  poručio je Jokić i time potvrdio da ga je ta jedna reč koštala isključenja.