Autor: Informer.rs

27.12.2023.

20:05

Foto: EPA Images

Sport

Užas! Jokićevog saigrača pas izujedao na Božić

Košarkaš Denver Nagetsa Erona Gordona odustovaće neko vreme sa terena, ali ne zbog povrede, već zbog napada psa. Kako su preneli američki mediji, krilnog centra NBA šampiona tokom Božića je napala životinja i tom prilikom mu nanela ozbiljne povrede po licu i šaci. 

Iz Kolorada su potvrdili da je Gordon zadobio povrede, ali da je u dobrom stanju i da će neko vreme biti van tima dok se ne oporavi. 

Ipak, pojavili su se navodi koji pokazuju da povreda košarkaša Nagetsa uopšte nije mala i da će krilni centar duže vreme pauzirati.

-  Aron Gordon je u ponedeljak zadobio ozbiljne povrede na licu i desnoj ruci, nakon ujeda psa. Gordon ima čak 21 šav, kao posledica povrede, biće potrebno neko vreme da to zaraste, a i dalje nema naznaka kada će se vratiti na teren – navode američki mediji. 

Nema sumnje da će izostanak Gordona biti veliki udarac za Jokića i saigrače. Amerikanac je u dosadašnjem toku sezone u proseku beležio 13,6 poena uz sedam skokova i tri i po asistencije. 

Nagetsi su trenutno drugi na tabeli Zapadne konferencije, sa učinkom od 22 pobede i deset poraza, a ispred njih su samo Minesota Timbervulvsi sa skorom 22-7.