Autor: Informer.rs

30.12.2023.

08:23

Foto: Tanjug/AP

Sport

Kapa dole! Razbio Denver, a Jokić ga hvali!

Bio je nerešiva enigma za ekipu iz Kolorada, ubacio je Denveru 40 poena i vodio svoj tim do ubedljivog trijumfa. Posle meča srpski centar nije štedeo komplimente na račun prve zvezde Oklahome. 

On je specijalan igrač. Ne samo ove godine, prethodne sezone ili možda prethodne dve sezone on ima veoma dobre brojke. On je problem u ovoj ligi. Dobra stvar kod njega je što želi da pobeđuje. Ne misli samo o brojkama već želi da pobeđuje. To je najbolja stvar - rekao je Nikola Jokić posle poraza Denvera. 

Informer

Ove sezone je kanadski košarkaš odigrao je 29 mečeva i ima impresivnu statistiku - prosečno beleži čak 31,4 poena, 6,3 asistencije i 5,7 skokova!  Njega je 2018. godine na draftu uzeo Šarlot, ali je odmah trejdovan u Kliperse, gde se zadržao samo jednu sezonu, a u Oklahomi igra sjajnu košarku. Protiv Denvera je Gildžes-Aleksander odigrao peti meč koju je završio sa 40 ili više poena od starta sezone. U pobedničkom timu je raspoložen bio i Čet Holmgren sa 24 poena, Gidi je dodao 12, a Vilijams 11 poena.

Informer

Naš as je upisao dabl-dabl od 19 poena, 10 skokova i 7 asistencija. Dvocifreni su kod domaćina bili samo još Votson, koji je ubacio 14, Porter 12, a Stroder 10 poena.