Autor: Informer.rs

02.01.2024.

05:25

Foto: Tanjug/AP

Sport

Rutinski trijumf Denvera i dabl-dabl Nikole Jokića

Bio je ovo veoma impresivan nastup Nagetsa. Od samog početka su dominirali, a presudna je bila treća četvrtina kada su ubacili čak 40 poena. Nakon neprijatnog poraza od Oklahome, tim iz Kolorada se vratio pobedama na pravi način.

Dvostruki MVP NBA lige, Nikola Jokić večeras je zabeležio dabl-dabl učinak sa 13 poena i 11 skokova, a uz to je zabeležio i šest asistencija. Ovo je bilo nešto opuštenije izdanje popularnog Somborca koji je nat terenu proveo 27 minuta.

Pobednički tim je predvodio Džamal Marej koji je ubacio 25 poena, dok je Makl Porter postigao dva poena manje. Jako dobro partiju imao je i Redži Džekson sa 18 poena, a dvocifren je bio i Eron Gordon (10).

U protivničkoj ekipi najbolju igru je pružio Majl Bridžes koji je za 36 minuta na terenu ubacio 26 poena, uz devet skokova i pet asistencija.

Šarlot trenutno nije u nimalo zavidnoj situaciji. Trenutno imaju čak 12 poraza zaredom i nalaze sa na 13 mestu istočne konferencije. S druge strane Denver na trećoj poziciji zapadne konferencije sa 23 pobede i 11 poraza.