Autor: Informer.rs

11.01.2024.

17:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Novi presek za NBA draft - Topić ponovo među prvih deset!

Bezmalo mesec dana prošlo je od kako se velika želja navijača Crvene zvezde ispunila, a crveno-beli dres obukao Nikola Topić. Sjajnim igrama u Megi talentovani srpski plejmejker zaslužio je šansu na najvišoj sceni u Evropi, ali je pitanje koliko dugo će se zadržati na Malom Kalemegdanu. 

Topić je, nažalost, već u svom drugom evroligaškom meču doživeo povredu zbog koje će se na parket vratiti tek početkom ferbuara. Biće to veliki hendikep za Crvenu zvezdu, no, sve su prilike da na njegov status u NBA ligi neće uticati. 

"ESPN" je danas objavio novi presek pred ovogodišnji NBA draft, a srpski košarkaš ponovo se nalazi među pet najbolje rangiranih igrača na svetu. Novinar Donatas Urbonas veruje kako će Nikola Topić biti biran kao peti pik 27. juna kada je draft na programu. 

Prema trenutnim projekcijama Nikola Topić trebao bi da završi u Šarlot Hornetsima. Ipak, do drafta ostalo je još mnogo vremena i velike su šanse da se situacija značajno promeni. 

Zanimljivo, prvo mesto na draftu ponovo bi trebalo da pripadne jednom Evropljaninu - Aleks Sar, košarkaš Pert Vajldketsa, zakucan je za prvo mesto i utisak je da tu promena neće biti. Drugi bi trebao da bude biran Zakari Risaše.