Autor: Informer.rs

15.01.2024.

00:13

Foto: Tanjug/AP

Sport

Još jedna brutalna partija! Jokić urnisao i Indijanu (VIDEO)

Ponovo je Nikola Jokić (28) blistao i bio je jedan od najzaslužnijih za 28. trijumf Nagetsa ove sezone, koji imaju i 13 poraza, pa trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli Zapadne konferencije.

Srpski as je upisao novi dabl-dabl učinak, a samo jedna asistencija nedostajala mu je za novi tripl-dabl. Dvostruki uzastopni MVP NBA lige meč je završio sa učinkom od 25 poena, 12 skokova i devet asistencija, uz neverovatan procenat, pošto je iz igre pogodio 12 od 13 šuteva.

Pritom je sjajni centar na parketu proveo 33 minuta, jer je vrlo brzo napravio tri lične greške, pa je trener Majk Meloun želeo da ga sačuva. Iako je aktuelni šampion imao čak 21 izgubljenu loptu, zahvaljujući fenomenalnom procentu šuta od 64,3 odsto iz igre, došao je do trijumfa nad Indijanom, koja je bila oslabljena neigranjem Tajrisa Halibartona.

Somborac je imao i veliku pomoć u saigračima. Isti košgeterski učinak kao Džoker imali su Džamal Marej i Majkl Porter, dok je Aron Gordon stao na 20 poena i deset uhvaćenih lopti

Marej je pritom dodao i osam asistencija, dok je Porter pogodio sedam od 11 pokušaja za tri poena. S druge strane, Brus Braun je dao 18 koševa, uz deset skokova, dok je Badi Hild upisao 16 poena.

Naredni meč Denver će odigrati u noći između utorka i srede, kada će biti gost Filadelfije (01.30).