Autor: Informer.rs

19.01.2024.

16:05

Foto: USA Today

Sport

"Bio mi je veliki brat"! Potresna poruka Hrvata kojeg je Miloje trenirao

Košarkaš Golden Stejta Dario Šarić (29) dirljivim rečima i potresnom porukom oprostio se od Dejana Milojevića, koji je preminuo u sredu u 47. godini od posledica srčanog udara.

Njih dvojica su sarađivali zajedno u Golden Stejtu, a upravo je Milojević bio zadužen za rad sa visokim igračima, u koje spada i Šarić.

Informer

Hrvatski centar stigao je prošle godine u redove Voriorsa i nije dugo sarađivao sa nekadašnjim trenerom Mege i Budućnosti. Ipak, za taj kratak period uspostavili su fantastičan odnos, o čemu svedoči i emotivna objava Šarića na društvenim mrežama.

"Retko sretneš takvog pozitivca. Uvek svima omiljeni igrač, saigrač, kolega, trener, mentor…Za tako kratko vreme imao sam osećaj kao da mi je stariji brat. Stotine lepih trenutaka, ostaje žal što ih nećemo doživeti više. Srećan sam što sam te poznavao, Deki. Istina je, Bog uvek uzme najbolje sebi ranije. Večna ti slava, Deki", objavio je Šarić.

U redovima Voriorsa očigledno su jako potreseni zbog smrti Milojevića, pa su odložili još jedan meč, koji je trebalo da odigraju protiv Dalasa. Podsetimo, odložen je i prethodni meč koji je trebalo da igraju protiv Jute i to dok je Milojević još bio u bolnici. Ipak, nakon te informacije postalo je jasno da srpski stručnjak nije u dobrom stanju, a nešto kasnije su, nažalost, iz Amerike stigle tragične vesti.