Autor: Informer.rs

24.01.2024.

07:20

Foto: printscreen

Sport

Kari umalo zaplakao zbog Miloja: Svi smo u šoku, gledali smo utakmicu Partizana i Mege

Proslavljeni srpski košarkaš i trener Dejan Milojević (46) preminuo je posle srčanog udara 17. januara. Srpskom stručnjaku je pozlilo u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju, gde se nalazio sa svojim klubom Golden Stejt Voriorsima. Nažalost, najvažniju bitku u životu nije uspeo da dobije. 

Stef Kari je govorio o Dejanu Milojeviću na konferenciji za mediju pred utakmicu sa Atlantom.

- Svi smo u šoku. Pokušaćemo da se vratimo na posao, svi smo razgovarali... Teško je, veliki gubitak koji će se osećati u budućnosti. Deki je uvek donosio pozitivnu energiju u svlačionicu. Gledao sam utakmicu njegova dva bivša tima u Srbiji. Ne mogu ni da zamislim kako bi bilo da sam bio u Areni da osetim tu energiju. Želimo da uradimo nešto slično - kazao je Stef, dok se trudio da ne zaplače.

Informer

Golden Stejt će se na poseban odati počast Srbiju.  Do kraja sezone na dresovima i trenerkama nositi inicijale DM u čast Dejana Milojevića upisane u srcu. Takođe, logo će biti i na parketu na svim utakmicama koje će Voriorsi do kraja sezone odigrati u svom "Čejs centru".

Prisetio se Kari razgovora sa srpskim trenerom.

- Ono što sam naučio iz naših razgovora, svaki put kada bih razgovarao s njim, njegovo prisustvo je bilo glasno, iako možda ne bi izgovorio ni reč. To bi bio osmeh ili zagrljaj osobe koja je vesela i prijatna po prirodi. Ako pričamo o tome kakav je bio trener, imati pored sebe nekoga s takvom energijom, ko zna da se poveže s vama i bude iskren, da na isti način ume da uputi pohvalu, kritiku ili sugestiju. To je umetnost trenerskog posla - istakao je Kari.