Autor: Informer.rs

24.01.2024.

21:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

Jokić prvi put o smrti Milojevića: Volim ga, neću da pravim cirkus

Mnogi košarkaški radnici dirljivo su se oprostili od tragično preminulog trenera Dejana Milojevića, koji je umro u 47. godini od posledica srčanog udara, a prvi put o njegovom odlasku govorio je i Nikola Jokić, centar Denvera i najbolji košarkaš planete.

Mnogi su se pitali zbog čega se Nikola, za razliku od ostalih, nije pojavio u javnosti, iako je poznato da je bio veliki prijatelj sa popularnim Milojem. Njih dvojica su sarađivali u Megi, a Nikola je jednom prilikom izjavio da bi voleo "da postane Deki kada poraste".

Čitav svet čekao je oglašavanje centra Denvera, a on nije želeo previše da širi priču o nekadašnjem treneru. Kako prenose američki mediji, Jokić je bio prilično kratak kada su ga novinari upitali o tragičnoj sudbini Dejana Milojevića.

- Volim ga. Moja porodica je u šoku. Mnogo volim njegovu porodicu - rekao je Jokić.

Na pitanje zbog čega se nije ranije oglasio, on je odgovorio:

- Ne želim da pravim cirkus od toga - napomenuo je Jokić i dodao da je to privatna stvar.

Dejan Milojević je prošle nedelje preminuo u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara. Njegova smrt potresla je čitav košarkaški svet, a od njega su se oprostili svi klubovi u NBA ligi, kao i u Evroligi. Njegovi bivši klubovi Partizan i Mega odigrali su utakmicu u njegovu čast.

Od njega su se tokom današnjeg dana oprostili i košarkaši Golden Stejta, Stefon Kari i Drejmond Grin.

Milojević je u poslednje tri godine radio kao pomoćni trener Stivu Keru u Golden Stejtu, a tokom trenerske karijere vodio je Megu i Budućnost. Kao košarkaš proslavio se igrajući za pomenuti podgorički tim i za Partizan.