Autor: Informer.rs

25.01.2024.

06:06

Foto: Tanjug/AP

Sport

Potresne scene, na Dekijevom mestu majica sa natpisom "BRATE" i bela ruža (VIDEO/FOTO)

Srpski košarkaš i trener Dejan Milojević (46) preminuo je posle srčanog udara 17. januara. Pozlilo mu je u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju, gde se nalazio sa svojim klubom Golden Stejt Voriorsima. Nažalost, najvažniju bitku u životu nije uspeo da dobije. 

Informer

Pre početka utakmice između Golden Stejta i Atlante u noći između srede i četvrtka, svi prisutni su se oprostili od našeg trenera. Košarkaši Golden Stejta i Atlante istrčali na teren u majicama posvećenim Milojeviću, na kojima piše "Brate" sa inicijalima DM u srcu, dok na leđima svakom igraču piše "Deki", a sa razglasa u Čejs Centru puštena je i himna Srbije Bože pravde.

Na mestu na kom je sedeo Deki postavljena je crna majica sa natpisom "BRATE" i jedna bela ruža.

Golden Stejt će do kraja sezone na dresovima i trenerkama nositi inicijale DM u čast Dejana Milojevića upisane u srcu. Takođe, logo će biti i na parketu na svim utakmicama koje će Voriorsi do kraja sezone odigrati u svom "Čejs centru".

U suzama je bio reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović, koji je za vreme komemoracije stajao iza trenera Stiva Kera, pored Igora Kokoškova. 

Dejan Milojević je u stručni tim Voriorsa stigao 2021. godine i sa Golden Stejtom je osvojio šampionski prsten 2022. godine.