Autor: Informer.rs

04.02.2024.

13:58

Foto: Tanjug/AP

Sport

Navijači Dalasa se "zaledili! Dončić progovorio o povredi

Slovenac je postigao 40 poena, uz 11 asistencija i devet skokova, ai Dalas nije uspeo da trijumfuje protiv Milvokija (129:117). 

Sredinom prve četvrtine Dončić je morao do svlačionice, pošto je tokom borbe za izgubljenu loptu pao na parket, a na njegov zglob pao je Janis Adetokumbo.  Na teren se vratio tri i po minuta pre kraja prvog poluvremena.

- U pitanju je zglob, ali je u redu. Čuo sam taj čudan zvuk, koji već poznajem, ali naporno sam radio na tome da ojačam taj zglob, sada mi je veoma jak zglob. Bolje je. Da mi se ovo desilo prošle godine, ko zna šta bi bilo. Ove godine vodim računa o tome, tako da će biti dobro - rekao je Dončić posle utakmice.

Slovenački reprezentativac je već uganuo desni skočni zglob prošlog meseca. 

- Janis je samo pao na moju nogu, pomislio sam da će mi iskočiti zglob na drugu stranu. Videćemo sve kad se skroz ohladi. 

Informer

Ekipu iz Viskonsina je predvodio Janis Adetokumbo sa 48 poena, šest skokova i 10 asistencija, pratio ga je Demijan Lilard sa 30 poena, tri skoka i osam asistencija. Dvocifreni su bili još Kris Midlton sa 13 poena, kao i Bobi Portis sa dabl-dabl učinkom, 12 poena i 10 skokova. Pored Slovenca u ekipi Maveriksa, Maksi Kleber je ubacio 21 poen, a  Džoš Grin  20, dok je dvocifren bio i Tim Hardavej Džunior sa 18 poena.

Dalasu je ovo drugi uzastopni poraz i sada se nalazi na osmom mestu Zapada sa skorom 26-23. Sa druge strane, Milvoki je drugi na Istoku sa 33 pobede i 16 poraza.