Autor: Informer.rs

04.02.2024.

14:55

Foto: AP PHOTO

Sport

Cirkus u NBA, ovo nema nigde! Čuveni trener na Ol-staru posle 3 utakmice u sezoni!

Cirkus u NBA ligi! Iskusni trener Dok Rivers (62) predvodiće ekipu Istoka na predstojećem Ol-staru u Indijanapolisu nakon svega tri utakmice u ovoj sezoni!

Rivers je nedavno postao trener Milvoki Baksa i u te tri utakmice zabeležio je samo jedan trijumf. Prema mišljenju čelnih ljudi u NBA ligi - to je dovoljno da bude deo prestižne utakmice. Ta informacija izazvala je burne reakcije širom najjače košarkaške lige na svetu, a mnogi se pitaju šta je uopšte parametar da jedan trener sedi na klupi.

Informer

Pravila su, međutim, na strani Riversa, kome je i samom verovatno neprijatno što je izabran za ovaj šou.

Propozicije glase da na Ol-star mečevima ekipe predvode treneri najboljih timova iz konferencije, ali da isti strateg ne može dve godine zaredom da bude deo revijalnog meča. Boston je lider Istoka, ali njihov trener Džo Mazula je sedeo na klupi Istoka prošle godine, pa će Janisa Adetokumba i ekipu voditi Rivers.

Nekadašnji trener Orlanda, Bostona, Klipersa i Filadelfije svestan je da je na udaru javnosti, pa je obećao da će deo novca koji bude dobio od Ol-stara proslediti Adrijanu Grifinu, treneru kojeg je Milvoki smenio pre nekoliko dana.

- Adrijan će dobiti nešto novca sigurno. I prsten. To je čudna stvar. Ovo zaista loše izgleda. Trebalo bi da postoji pravilo da neko drugi to radi, a ne ja. Mislim da ću poslati pomoćnike da budu na klupi Istoka. Zapravo, to ću predložiti komesaru lige Adamu Silveru - kaže Rivers.