Autor: Informer.rs

05.02.2024.

06:29

Foto: Tanjug/AP

Sport

Ponižavanje! Srbin obrukao čuvara, ovo nije humano (VIDEO/FOTO)

Denveru je ovo druga vezana pobeda, jer su i pre dva dana na istom mestu bili bolji od Trejlblejzersa (120:108), a tada je Srbin upisao 15. tripl-dabl u sezoni!

Jokić je sad imao nešto skromniji učinak -  29 poena, osam skokova i sedam asistencija, ali do ludila dovodio igrače Portlanda, a navijače dizao na noge spektakularnim potezima.

Sa nekoliko sjajnih poteza ponizio je najboljeg igrača Portlanda Deandrea Ejtona Ejton je meč završio sa 27 poena, ali će imati noćne more zbog Srbina. Jokić je najpre na četiri minuta do kraja prvog poluvremena tako finitirao Ejtona da ovaj nije znao gde se nalazi, a samo nekoliko minuta kasnije mu je  ukrao loptu, istrčao kontranapad i zakucao.

Pored našeg asa u ekipi Nagetsa Džamal Marej je imao dabl-dabl - 21 poen i 10 asistencija, Aron Gordon, Pejton Votson i Majkl Porter Džunior imali su po 12 poena, dok je jedan manje imao Kaldvel - Poup. 

Kada je u pitanju Portland, najefikasniji bio je Deander Ajton sa 27 poena i devet skokova, a pratio ga je Aferni Simons sa 26. Skut Henerson je dodao 14 poena, Kamara je stao na 10.