Autor: Informer.rs

08.02.2024.

06:35

Foto: Tanjug/AP

Sport

Jokić ne zaboravlja Dekija! Pokazao je koliko mu znači (FOTO)

Dvostruki MVP lige pojavio se na treningu Denvera u majici posvećenoj preminulom treneru na kojoj piše "brate". Ove majice prvi put su nosili košarkaši na oproštajnoj utakmici u čast Milojeviću između Golden Stejta i Atlante.

Deki je tokom trenerske karijere trenirao brojne košakaše, a najveći među njima je trenutno najbolji košarkaš na svetu, NBA šampion - Nikola Jokić. Srpski centar je obožavao Milojevića, jednom priliko je izjavio da bi voleo da postane Deki kada poraste. 

Nedavno je bio prilično kratak kada su ga novinari upitali o tragičnoj sudbini Dejana Milojevića.

Volim ga. Moja porodica je u šoku. Mnogo volim njegovu porodicu - rekao je Jokić.

Srpski centra se nije oglasio odmah posle smrti, pa je novinare zanimalo zašto. 

- Ne želim da pravim cirkus od toga - objasnio je Jokić i dodao da je to privatna stvar.

Dejan Milojević je poslednji angažman imao u Golden Stejtu, gde je bio pomoćni trener od 2021. godine i sa Voriorsima je osvojio šampionski prsten NBA lige 2022. Prethodno je radio u Megi i Budućnosti iz Podgorice, dok je nosio dresove i Beovuka, FMP, Partizana, Valensije i Galatasaraja. Sa reprezentacijom Jugoslavije bio je šampion Evrope 2001. godine. Komemoracija povodom smrti Dejana Milojevića održaće se u subotu, saopštio je Košarkaški savez Srbije. Biće sahranjen 12. februara na Novom bežanijskom groblju. Opelo je zakazano za 13 časova, a sahrana za 13.30.