Autor: Informer.rs

12.02.2024.

14:40

Foto: informer/Masa Bandjur

Sport

Ovo su članovi Golden Stejta koji su došli da isprate Dekija! Jedan detalj nikom nije promakao (FOTO)

Legendarni srpski košarkaš i trener Dejan Milojević sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju. Nekadašnji reprezentativac preminuo je sredinom januara u Solt Lejk Sitiju nakon srčanog udara, a njegov odlazak potresao je čitav košarkaški svet.

Informer

Koliko je bio cenjen govore i fotografije sa današnje sahrane. U Beograd su, direkto iz San Franciska, došli i trener i čelnici Golden Stejt Voriorsa. Čuveni trener Stiv Ker predvodio je delegaciju nekadašnjeg NBA šampiona, a zajedno sa njim bili su i generalni menadžer tima Majk Danlivi Džunior, kao i menadžer sportskih operacija, nekadašnji gruzijski košarkaš Zaza Pačulija.

Informer

Osim njih, na Milojevu sahranu došao je još jedan NBA košarkaš, Vlatko Čančar. Slovenački krilni igrač pod ugovorom je sa Denverom, a sa Dekijem je sarađivao u Megi. On je duže vremena van terena zbog povrede, pa došao u Beograd i ispratio svog nekadašnjeg trenera.

Informer

Zanimljivo, čelnici i trener Golden Stejta su na sakou imali značku u obliku srca. Na njoj je crnim slovima pisalo DM, što su inicijali Dejana Milojevića. Taj detalj primetili su svi koji su došli da isprate nekadašnjeg košarkaša i trenera.