Autor: Informer.rs

20.02.2024.

22:10

Foto: profimedia

Sport

Jović puca od samopouzdanja: Dok drugi spavaju ja radim, naučio sam da mogu da igram u NBA ligi!

Oduševio je Nikola Jović svet sjajnim partijama u dresu Srbije na Mundobasketu prethodnog leta. Mnogi su očekivali da će as Majamija napokon dobiti pravu šansu na Floridi, ali je na startu sezone bio u drugom planu kod trenera Erika Spolstre. 

Pominjalo se da bi Jović mogao nazad u Evropu, ali je rešio da od kluba zatraži premeštanje u drugi tim. Srpski košarkaš vredno je trenirao sa Majamijem, uporedo sa tim nastupao u Razvojnoj ligi i strpljivo čekao šansu da ponovo zaigra u NBA ligi. Najvažnije - dočekao je i iskoristio na pravi način budući da je prošlu nedelju obeležio sjajnim nastupom protiv Milvokija. 

Jović je svoj tim predvodio sa 26 poena, bio najefikasniji i pokupio simpatije javnosti, saigrača i trenera Spolstre. Preko noći srpski košarkaš postao je zainimljiv medijima, o brojnim temama govorio je za "Sun Sentiel", tom prilikom otkrio je da mu se dopada uloga u Majamiju. 

- Ludo je to, što ili sam starter ili ne igram uopšte. Sve mi se sviđa. Moram da učim i moram da budem spreman kada mi se ukaže prilika. Naporno radim kao i uvek. Verujem da svi vide napredak. Hoću da igram. Igranje je najvažnije, ali osećam da će sve uspeti sve dok oni veruju u mene i ja verujem u njih - rekao je Jović. 

Informer

 

Otkrio je srpski košarkaš da iza svega stoji naporan rad, te da i slobodno vreme koristi kako bi trenirao i bio što spremniji kada mu se ukaže šansa da zaigra za Majami. 

- Mnogo radim, posebno poslednjih mesec dana, poslednja dva ili tri meseca. Pre svakog šuterskog, pre svakog običnog treninga, ja sam u sali vežbam. Ne postoji dan odmora za mene. Kada ostali imaju dan pauze, ja treniram. Posle utakmice odlazim na pomoćni teren i odradim šuterski trening. Uvek želim da primenim nešto na treningu. Moj posao je da se poboljšam i pokažem svima da mogu da igram.

Dobre igre u poslednje vreme uticale su i na samopouzdanje srpskog reprezentativca. Dodaje Jović da je naučio da veruje u sebe, kao i da mu je mesto u NBA ligi. 

- Načio sam da sam osetno bolji nego što sam bio. Naučio sam da mogu da igram ovde i da sam spreman da igram - podvukao je Jović.