Autor: Informer.rs

24.02.2024.

16:33

Foto: Tanjug/AP

Sport

Pokuševski meta sramnih prozivki: Dominiraće sledeće godine, ali u Kini!

Kao grom iz vedra neba u petak je osvanula vest da je Aleksej Pokuševski slobodan igrač nakon što je Oklahoma raskinula ugovor sa njim. Srpski reprezentativac je tokom prethodne četiri godine pružao solidne partije u dresu Tandera, ali to očigledno nije zadovoljile kriterijume čelnika kluba. 

O razlozima za rastanak sa Pokuševskim govorio je trener Oklahome koji je otkrio da srpski košarkaš nikada nije razumeo igru. Ipak, čini se da je istina nešto drugačija budući da je popuarni Poku minute dobijao na kašičicu, a kada god bi imao priliku da se pokaže to bi mu polazilo za rukom. 

Mnogi su verovali da je pred Pokuševskim svetla budućnost, ali nakon nešto slabijeg perioda Oklahoma je rešila da se rastane sa srpskim košarkašem. Izazvalo je to brojne reakcije budući da se, bez sumnje, radi o jednom od najtalentovanijih igrača svoje generacije. Naravno, ima i onih drugih koji su jedva dočekali da nekome u životu krene loše. 

Jedan od njih je američki novinar Kvin O'Konor. On je izjavio da mu je žao što su Pokuševski i nekoliko dana ranije optušteni Kilija Hejs napustili NBA ligu, ali da će već naredne sezone dominirati u Kini. 

Informer

 

- Aleksej Pokuševski je otpušten od strane Oklahoma Siti Tandera u petak ujutro. Probudio sam se uz tu vest. To je nož u mom srcu, pogotovo nekoliko nedelja nakon što je Kilijan Hejs otpušten od strane Pistonsa. Iza mene je nekoliko teških nedelja. Da, bilo je teško. Bio je to zaista težak period. Biće dominantni sledeće godine zajedno u Kini - rekao je O'Konor i pokušao da ispadne smešan. 

Izvesno je da Pokuševski sa 22 godine nema ambicije da sledeće sezone nastupa u Kini. Pitanje je, sa druge strane, da li će imati mogućnosti da ostvari NBA angažman zbog čega je najrealnija opcija povratak u Evropi. 

Inače, Aleksej Pokuševski biran je kao 17. pik prve runde od Oklahoma Siti Tandera 2020. godine. Srpski košarkaš je upisao 150 mastupa u NBA ligi uz prosek od 7,5 poena i 4,7 skokova po utakmici. Nažalost, izvesno je da bi Poku ostavio daleko bolji utisak u Americi, ali su povrede usporile njegov napredak.