Autor: Informer.rs

25.02.2024.

09:43

Foto: Instagram/Dawn Pollard

Sport

NBA as dobio novo srce, pa pokazao jezive ožiljke! Rez na grudima 13 cm! (FOTO/VIDEO)

Bivši centar Sakramento Kingsa, u kojem je igrao zajedno sa našim legendama Vladom Divcem i Peđom Stojakovićem, pre nekoliko dana izašao je iz bolnice u Indijanapolisu i prema pisanju američkih medija, oseća se dobro.

Polard je dobio novo srce koje će, kako kažu doktori, imati 10.000 otkucaja tokom dana. Operacija je obavljena u Indijanapolisu, a čuvenom košarkašu je kao uspomena na to ostao rez na grudima dug 13 centimetara.

Uz njega je sve vreme bila njegova porodica, supruga Daun Mičel i njihovo troje dece. Bivši košarkaš, visok 211 centimetara i težak preko 130 kilograma, kaže da se oseća odlično i da je veća drama od operacije bila potraga za donorom, s obzirom na njegovu visinu i težinu.

- Krug donora bio je veliki, ali najveći je taj čovek koji mi je poklonio život. To nikad neću moći da vratim i to je nešto sa čime ću morati da se izborim sa emotivne strane. Sve što znam o donoru je da je postojao i da tokom života nije bio sujetan čovek. Voleo bih da upoznam njegovu porodicu - ističe Polard.

On je otkrio da sada ide u kratke šetnje i da je dobro raspoložen.

- Imam rez na grudima dug 13 centimetara, sve je i dalje sveže, oporavljam se. Neko bi pomislio da sam bio otvoren do stomaka, jer je hirurzima bilo potrebno mnogo prostora da ubace novo srce. Ali, u pitanju je samo taj rez - dodaje Polard.

Nekadašnji košarkaš Detroita, Sakramenta, Indijane, Klivlenda i Bostona novo srce je dobio 17. februara, što je potvrdila njegova supruga Daun.

"Skot ima novo srce. Rečeno mi je da je srce veliko i moćno. Sada sledi ključni deo oporavka", navodi Polardova supruga.

Upravo Daun je na društvenim mrežama objavila kako sada izgleda Skot nakon komplikovane transplantacije, a podelila je i nekoliko video snimaka u kojem se vidi kako se nekadašnji košarkaš sada kreće.

Podsetimo, svet košarke početkom godine potresla je informacija da je Skotu Polardu potrebno novo srce i da njegova porodica traži donora. 

Kako su mediji naveli, njemu je staro srce maltene bilo uništeno nakon jedne jake virusne infekcije. Dugo nije mogao da potrči, a svaki manji napor izazivao mu je slabost i nesvesticu.

Tagovi:
sport Košarka NBA Skot Polard