Autor: Informer.rs

29.02.2024.

15:50

Foto: EPA

Sport

Najjači tim u istoriji košarke!? Evo koga Ameri šalju na OI! Insajder otkrio spisak!

Kako javlja jedan od najpouzdanijih novinara današnjice, Šams Čaranija, selektor Stiv Ker će na predstojećim Igrama u Parizu na raspolaganju imati najbolje američke košarkaše i "drim-tim" kakav nije viđen u poslednjih 30ak godina na ovom takmičenju!

Pomenuti insajder tvrdi da je Keru šest košarkaša već potvrdilo dolazak u Pariz, a prema njegovim saznanjima, to su: Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkersi), Stefon Kari (Golden Stejt), Kevin Durent (Finiks), Džoel Embid (Filadelfija), Džru Holidej (Boston) i Džejson Tejtum (Boston).

Očekuje se da preostalih šest mesta zauzmu Entoni Dejvis (Lejkersi), Devin Buker (Finiks), Bem Adebajo (Majami), Tajris Halibarton (Indijana), Kavaj Lenard (LA Klipersi) i Pol Džordž (LA Klipersi).

Očigledno je da bi to mogao da bude najjači američki tim još od Olimpijskih igara 1992. godine, kada su za SAD nastupili Majkl Džordan, Medžik Džonson, Karl Meloun, Skoti Pipen, Čarls Barkli, Patrik Juing, Klajd Dreklser i Leri Bird.

Informer

Amerima je plan da četvrti put zaredom osvoje olimpijski turnir, kao i da se zlatnom medaljom vrate na veliku scenu nakon što su doživeli debakl na prethodna dva Svetska prvenstva.

Ostaje da se vidi u kom sastavu će nastupiti naš nacionalni tim, odnosno, da li će poziv selektora Svetislava Pešića prihvatiti prva zvezda Srbije Nikola Jokić.

Informer

U najboljem slučaju, sastav "orlova" u Parizu mogli bi da čine, uz Jokića, Bogdan Bogdanović, Vasilije Micić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Aleksa Avramović, Nikola Milutinov i ostali...

Uostalom, Vasa Micić je pre nekoliko dana najavio da je želja svih košarkaša da predstavljaju svoju zemlju u Parizu.

- Svi smo mi na vezi i to je svačija želja. Prvo mora da se završi sezona, da ostanemo zdravi i da takvi uđemo u pripreme. Ja se nadam da ćemo biti svi na okupu - govorio je Micić.